Sodankylä on noin 8200 asukkaan vilkas, viihtyisä ja kehittyvä Lapin tähtikunta. Sodankylä tarjoaa kaupunkitasoiset palvelut asukkailleen ja matkailijoille sekä loistavat mahdollisuudet yritystoiminnalle. Sodankylässä sijaitsevat mm. Kevitsan ja Pahtavaaran kaivokset, Luoston ja Kakslauttasen matkailukeskukset, Urho Kekkosen ja Pyhä-Luoston kansallispuistot sekä lukuisia muita matkailu- ja kulttuurinähtävyyksiä.

Sodankylän kunnan toiminnan tarkoituksena on luoda hyvän elämän edellytyksiä alueen asukkaille. Visiomme on olla hallitusti kasvava ja kansainvälinen Keski-Lapin asiointi- ja palvelukeskus, jossa on hyvät liikenneyhteydet ja ihmisten turvallista elää, asua ja yrittää.

Investoinnit ja rakentaminen

Sodankylässä on käynnissä aktiivista investointirakentamista yli 150 miljoonan euron arvosta.

Tutustu

Muuta Sodankylään

Sodankylä sijaitsee keskellä Lappia, nelostien varrella jokimaisemassa. Tervetuloa töihin, tai opiskelemaan Sodankylään tai muuten vaan lusthinpittoon Luostolle!

Tutustu

Airport Sodankylä

Hyvin varusteltu ja hyväkuntoinen lentopaikka noin 3 kilometrin päässä Sodankylän keskustasta. Lentopaikkaa käyttävät tukikohtanaan Pelastuskopteri Aslak, helikopteriyhtiöt AviaStar Oy ja HeliFlite Oy sekä Sodankylän Ilmailukerho ry.

Tutustu

Visit Sodankylä

Tule kokemaan kansainvälistä tunnelmaa, paikallisia juhlia ja kaikkea siltä väliltä. Lappilainen vieraanvaraisuus on meillä jo käsite. Tallenna mukaasi muistoiksi mukavimmat maut, tavat ja tunnelmat. Sodankylä on monelle - loma-ajan ja isommankin osan vuodesta - toinen koti.

Tutustu

Tapahtumajärjestäjille

Sodankylän kunnassa on pitkät perinteet tapahtumien järjestämisessä. Olemme tunnettuja Sodankylän Elokuvajuhlista, Yöttömän yön raveista, Martin pilkeistä ja monista muista hienoista tapahtumista. Tervetuloa mukaan rakentamaan tapahtumarikasta Sodankylää!

Tutustu