Pyhä-Luosto reitistöjen kehittäminen

Hankkeen toteutusaika: 1.4.2020 – 31.12.2021

Kansikuva: Pixabay

Pyhä-Luosto reitistöjen kehittäminen

Hankkeen tavoitteena on monipuolistaa Pyhä-Luosto -matkailualueen reittiverkostoa niin, että se vastaa nykyistä paremmin kansainvälistyvän asiakaskunnan kysyntään ja mahdollistaa matkailualueen kehittämisen nykyistä monipuolisemmaksi niin kotimaisille kuin kansainvälisille asiakkaille tehden alueesta lisäksi viihtyisämmän alueella asuvalle henkilöstölle ja lähikunnissa asuville paikallisille.

Hankkeen myötä Pyhä-Luostolle tulee laajempi ja monipuolisempi talvipyöräily-, lumikenkäily- sekä koiralatureittiverkosto, mitkä lisäävät osaltaan asiakastyytyväisyyttä ja on nähtävissä alueen palvelupisteisiin kertyvissä asiakaspalautteissa paikan päällä. Osaltaan reittiverkoston monipuolistaminen lisää asiakasvirtaa alueelle sekä yöpymisten, että lähialueiden päiväkävijöiden muodossa. Varsinaisia uusia reitistöjä ei tehdä, vaan hyödynnetään olemassa olevaa reittiverkostoa, lukuun ottamatta Luostolle tulevaa uutta lumikenkäreittiä.

Hankkeen hakijana ja hallinnoijana toimii Sodankylän kunta, toteutuksessa ovat lisäksi mukana Kemijärven kaupunki, Pelkosenniemen kunta ja Visit Pyhä-Luosto sekä Metsähallitus.

Hankkeen toteutusaika: 1.4.2020 – 31.12.2021
Kokonaisbudjetti: 20 855 € (EU: 8 759,10 €, valtio: 5 839,40 €, kunta: 6 256,50 €)
Rahoitus: Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto

Ville Mäkitalo
Projektipäällikkö
Puh. 0400 586 621
ville.makitalo(at)sodankyla.fi