Liikkuvan teurastamon toimintaedellytykset -esiselvityshankkeen loppuraportti nyt saatavilla.

Hankkeen tavoitteena oli selvittää, onko liikkuvalla teurastamotoiminnalla kannattavan toiminnan edellytyksiä Lapin ja Koillismaan alueella.

Julkaistu 05.06.2018  |  Ajankohtaista

Kansallisten ja EU:n tavoitteiden mukaan paikallista ruoantuotantoa pyritään vahvistamaan ja ohjaamaan vähemmän ympäristöä kuormittavien tuotteiden valmistukseen. Paikallisruoan käytön edistäminen on olut keskeinen tavoite Keski-Lapissa ja Koillismaalla. Lihan ja lihatuotteiden osuus elintarvikkeiden kulutuksesta on suuri, siksi se on aluetaloudellisesti merkittävä tuoteryhmä. Lähellä tuotetun lihan saatavuudessa on kuitenkin ongelmia, tuottajien haasteena ovat naudan teurastus- ja lihankäsittelytilojen puute ja eläinten rahtiteurastuksesta aiheutuvat kustannukset.

Lataa loppuraportti täältä.