Ajankohtaiset uutiset

Työelämä- ja koulutusmessut tulossa 23.1.2019

StartUppia -työelämä- ja koulutusmessut järjestetään ke 23.1.2019 klo 14-17.30 Lapin AMKissa, Jokiväylä 11.
Kohderyhmänä ovat Lapin 2. asteen, korkeakoulujen ja muut opiskelijat ohjaajineen. Kutsu lähtee myös mm. varuskuntiin sekä Ohjaamon ja TE-toimiston asiakkaille. Kaikki lappilaisesta koulutuksesta ja työmahdollisuuksista kiinnostuneet ovat tervetulleita!

Suomen Yrittäjäopistosta potkua yrityssuunnitelmiin

Onko sinulla upea liikeidea, jonka jalostamiseen kaipaat apua? Tai oletko jo aloittanut yritystoiminnan ja haluat kehittää sitä entisestään?

Alueellinen elintarvikelogistiikka -hankkeen terveisiä

Kysely elintarviketuottajille ja -jalostajille

Kunnan ja yrittäjäyhdistyksen seuraava säännöllinen tapaaminen Ma. 5.11. klo 18:00

Tähän maanantain tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Sodankylän yrittäjät, eivät pelkästään yrittäjäyhdistyksen jäsenet. Tervetuloa Hotelli Sodankylään.

Leader Pohjoisimman Lapin edustaja tulee puhumaan Leaderin yrityspuolen tukimahdollisuuksista ja sitä sivuten myös käynnissä olevasta "Parasta Pohjoiseen" -hankkeesta, joka kattaa myös Sodankylän alueen.

Lapin ja etenkin Sodankylän hyvä työllisyystilanne näkyy!

Lapin ELY-keskuksen alueella oli työttömiä 1640 vähemmän kuin vuotta aiemmin ja Sodankylän työttömyysluku 7,4% oli Lapin alhaisin.

Kasvata kilpailukykyäsi digipainotteisessa yrittäjävalmennuksessa.

Digipainotteinen yrittäjävalmennus alkaa oppisopimuskoulutuksena marraskuussa 2018. Koulutus toteutetaan Lapin koulutuskeskus REDUn ja Reddo Partners Oy:n asiantuntijakouluttajien yhteistyönä. Valmentajina toimivat Anne Liedes REDUsta sekä Jani Siivola ja Teija Mikkola Reddolta.

Yrityksen perustamispolku (suomi.fi)

Yrityksen perustamispolku auttaa sinua huomioimaan tiettyjä yrityksen perustamiseen liittyviä pakollisia asioita. Etenet perustamispolulla ohjatusti ja vastaat esimerkiksi tulevan yrityksesi yritysmuotoa, toimialaa ja rahoitusta koskeviin kysymyksiin. Saat vastaustesi perusteella tulokseksi muistilistan asioista, joihin on syytä kiinnittää huomiota tai jotka täytyy ehdottomasti hoitaa, kun perustat yritystä. Voit tulostaa muistilistan selaimesi tulostustoiminnolla.

Yrittäjätilaisuuksia tulossa julkisiin hankintoihin osallistumisesta 27.-28.8.2018.

Haluatko varmistaa menestyksesi julkisissa hankinnoissa? Kiinnostaako tarjoaminen yritysten yhteenliittymänä?

Käytännönläheisissä työpajoissa käydään esimerkkien avulla läpi hankintaprosessin keskeisimmät vaiheet ja saat konkreettisia ohjeita siihen, miten välttää tarjoajan tavallisimmat virheet.

Tilaisuuksien tarkempi ohjelma on ilmoittautumissivuilla.

Tilaisuudet ovat maksuttomia sisältäen kahvitarjoilun ja niihin järjestetään tarvittaessa maksuton kuljetus Sodankylän ja Kittilän välille.

Katso mitkä ovat ammattikoulujen himotuimmat alat 2018.

Kevään yhteishaussa ammatillisiin oppilaitoksiin valittiin yli 30 000 opiskelijaa. Katso mille aloille oli tiukin seula, minne valittiin tuhansia.

Boliden Kevitsa Mining Oy:stä Sodankylän uuden jäähallin pääyhteistyökumppani.

Sodankylän kunta ja Boliden Kevitsa Mining Oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jonka perusteella kaivosyhtiöstä tulee Sodankylän uuden jäähallin pääyhteistyökumppani seuraavaksi viideksi vuodeksi. Sopimuksen myötä yhtiö saa muun muassa nimetä jäähallin ja yhtiön logoja tulee näkymään myös hallin sisätiloissa.

Mikä on liiketoimintasuunnitelma ja miten se tehdään?

Liiketoimintasuunnitelma on kuin yrityksen käsikirja, joka päivittyy ja elää yrittäjyyden mukana. Liiketoimintasuunnitelman tarkoituksena on kuvata businessmallisi, yrityksen toimintatavat ja tavoitteet sekä tulevaisuuden kasvuhaaveet mahdollisimman selkeästi.

Kevytyrittäjyysvalmennusta tulossa.

Kiinnostaako kevytyrittäjyys? Kevytyrittäjyysvalmennuksissa voit kartoittaa konkreettisesti eri työ- ja ansaintamahdollisuudet ja eri keinot ansaita yrittäjämäisesti.

Liikkuvan teurastamon toimintaedellytykset -esiselvityshankkeen loppuraportti nyt saatavilla.

Hankkeen tavoitteena oli selvittää, onko liikkuvalla teurastamotoiminnalla kannattavan toiminnan edellytyksiä Lapin ja Koillismaan alueella.

Lapin suhdannekatsaus 2018 on ilmestynyt.

Lapin suhdannekuva 2017 oli läpi vuoden vahvan positiivinen. Liikevaihto kasvoi kaikilla toimialoilla.

EU:n uusi tietosuoja-asetus – yrittäjätilaisuus Sodankylässä 2.5.2018

EU:n tietosuoja-asetus astuu voimaan toukokuussa. Uusi asetus tuo mukanaan useita muutoksia henkilötietojen käsittelyä koskevaan sääntelyyn. Asetusta on sovellettava 25.5.2018 alkaen. Tule kuulemaan mitä tietosuoja-asetus tarkoittaa yrityksille ja miten siihen tulee varautua! Tilaisuus järjestetään saman sisältöisenä Kittilässä ja Sodankylässä. Valitse ilmoittautumisen yhteydessä kumpaan tilaisuuksista osallistut!

Millainen on yrittäjien Sodankylä vuonna 2025?

KUTSU SODANKYLÄN YRITTÄJILLE. Kuntastrategiatyö on käynnistynyt. Sodankylän tulevaisuutta suunnitellaan kevään 2018 aikana. Kuinka yritykset näkyvät ja pärjäävät Sodankylässä vuonna 2025? Tervetuloa yrittäjien kuulemistilaisuuteen kunnanvirastolle keskiviikkona 25.4. klo 18-20:00. Ilmoittautumiset 20.4. mennessä Mikalle (mika.uusitalo(at)sodankyla.fi)

Liikkuva teurastamo -selvityshankkeen loppuseminaari ammattilaisille.

Businesslapin biotalousasiantuntijat sekä elinkeinokoordinaattori mukana Louen Lähilihapäivässä 23.3. Hankkeessa mukana myös Sodankylän kunta.

Tervetuloa lihankasvattajat sekä ostajat!

Kunnan kesätyöt ja -seteli nyt haussa!

Kunnan kesätöiden ja kesätyöseteleiden hakuaika on 12.3. – 6.4.2018 klo 14.00 mennessä.
Sodankyläläiset vuosina 1998 – 2002 syntyneet nuoret, jotka eivät kuulu työttömyysturvan piiriin, voivat hakea kunnan järjestämiin kesätöihin.

Lappilainen yrittäjä – tule mukaan Kasvun savottaan!

Kasvun savotta on käytännönläheinen tapa tukea kasvuhalukkaita yrittäjiä ja yrityksiä. Kyseessä on yhteisohjelma Lapin alueellisten kehittämisyhtiöiden sekä Rovaniemen Kehitys Oy:n kanssa. Kiertue lähtee liikkeelle viikolla 11 eli 12.3. alkaen Kemistä ja se päättyy 23.3. Rovaniemelle. Alla tarkempi aikataulu.

Elintarviketalo-konseptin loppuraportti nyt saatavilla!

Elintarviketalo alueellisen ruoantuotannon edistämiseksi Lapissa -hankkeessa laadittiin konsepti elintarviketiloista, joissa voi toimia useita eri tuotantoalojen toimijoita.

Kevitsan kaivokselle suurinvestointi Sodankylässä – laajennusurakka tuo jopa satoja työpaikkoja!

Ruotsalainen kaivosjätti Boliden kiihdyttää Kevitsan kaivoksen tuotantoa. Sodankylään kaivoksen rikastamolle rakennetaan neljäs valtava malmimylly. Laajennus maksaa 80 miljoonaa euroa.

Kunnan elinkeinotoimen aamukahvitapaaminen 14.2.

Sodankylän kunnan elinkeinotoimen ja Sodankylän yrittäjien jokakuinen tapaaminen seraavan kerran 14.2. klo 8:00.

Vuoden liikuntapaikkateko Sodankylään.

Vuoden liikuntapaikkatekona palkittiin Sodankylän kunnan jäähalli.

Arktinen biotalous -tilaisuus Lapissa

Eviran maakuntakierros Lapissa 5.2. ja 6.2.2018