Yrittäjä, missä toivoisit apua?

Team Finland -toimijat Business Finland, Finnvera Oyj, ELY-keskukset (ml. Yritys-Suomi -puhelinpalvelu ja Yrittäjän talousapuneuvonta), TE-toimistot ja Ulkoministeriö voivat yhdessä auttaa yritystäsi. Antamiesi tietojen perusteella yhteydenottopyyntö ohjautuu tarpeeseesi sopivimmalle Team Finland -toimijalle. Tämä yhteydenottokanava on tarkoitettu vain suomalaisille yrityksille.

Yrittäjän talousapu – maksuton neuvontapalvelu yrittäjille

Yrittäjän talousapu on valtakunnallinen palvelukokonaisuus, joka tarjoaa apua ja neuvontaa talous- ja maksuvaikeuksissa oleville pk-yrittäjille ja yrityksille.

Kustannustuen viides hakukierros on auki

Haku on auki 21.12.2021 – 18.2.2021. Viidennen hakukierroksen tuki korvaa kuluja yrityksille, jotka ovat kärsineet julkisoikeudellisista, koronapandemian torjuntaan liittyvistä rajoituksista.

Lapin matkailun korona-info 17.12. klo 14-15

Lapin matkailuelinkeinon liitto LME järjestää perjantaina 17.12. klo 14-15 info-tilaisuuden uusista matkailuyrityksiä koskevista koronarajoituksista.

Ideasta liiketoimintasuunnitelmaksi 30.11.–4.12.2021

Koulutuksessa opit, miten käytännössä käynnistät yrityksen. Opit myös mistä aloittaa, jos aiot työllistää itsesi esimerkiksi kevytyritttäjänä. Vertailemme eri yritysmuotojen eroja, ja opit valitsemaan itsellesi sopivan yrittämisen tavan ja yritysmuodon. Opettelemme laatimaan toimivan liiketoimintasuunnitelman ja hahmottamaan, mistä aineksista koostuu kannattava yritystoiminta. Opit ymmärtämään yrityksen taloutta ja laskelmia. Saat myös henkilökohtaista sparrausta yrittäjäksi ryhtymiseen ja itsesi työllistämiseen.

Eväitä yrittäjäksi alkamiseen 26.11. – 27.11.2021

Tässä koulutuksessa saat hyvän käsityksen yrittäjyyden olemuksesta. Opit, mitä yrittäjyys käytännössä sinulta edellyttää, ja mitä asioita yrittäjäksi alkaessa kannattaa ottaa huomioon. Tutustumme erilaisiin yrittäjyyden ja itsensä työllistämisen muotoihin. Osaat arvioida, mikä niistä sopii sinulle ja tiedät, mitä kannattaa tehdä ensimmäisenä yrittäjäksi alkaessasi. Koulutuksessa saat käytännön neuvoja ensimmäisten askelten ottamiseen.

TEMin matkailun vuosiseminaari katsottavissa 20.10. asti – tutustu myös TEMin kotimaanmatkailun kehittämistyöpajoihin

Työ- ja elinkeinoministeriön matkailun vuosiseminaarissa 2021 etsittiin ratkaisuja matkailualan osaamiseen. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa 20.10.2021 asti. Työ- ja elinkeinoministeriö teettää syksyllä 2021 kotimaanmatkailun kehittämistyöpajojen sarjan keskeisille matkailualan toimijoille, erityisesti matkailuyrityksille.

Yritysinfotilaisuus 10.11.2021 klo 18:00 – 20:30

Yrittäjä tai yrittäjyyttä suunnitteleva. Tule kuulemaan ajankohtaiset asiat yrityskehittämisen tuista, TE-toimiston yrityspalveluista sekä Osuuspankin yritysrahoituksesta.

Lapin yritysmyyntitapahtuma; tapahtuma yrityksen ostosta haaveileville sekä oman yrityksen myyntiä miettiville

Sinä yrittäjyydestä haaveileva, kiinnostaako yrityksen ostaminen? Entä sinä yrittäjä, joka etsit jatkajaa elämäntyöllesi? Tulkaa kohtaamaan toisenne virtuaaliseen ja maksuttomaan yritysmyyntitapahtumaan torstaina 14.10. klo 9:00-16:00!

Palmut pohjoisessa – palvelumuotoilun koulutus yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville

Lähde kehittämään yrityksesi liiketoimintaa kiinnostavien aiheiden ja kokeneiden opettajien kanssa toimialasta riippumatta. Koulutus antaa sinulle konkreettisia tuloksia.

Business Personal Trainer – maksuton valmennuspalvelu tuoreille yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville

Maksuton valmennuspalvelu tuoreille yrittäjille tai yrittäjyyttä suunnitteleville!

Yritysten kustannustuen neljäs hakukierros alkaa 17.8.2021 klo 9

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä joustamattomista kustannuksista ja palkkakuluista. Kustannustuen neljännen kierroksen hakuaika alkaa 17.8. klo 9.00 ja päättyy 30.9. klo 16.15. Tuen tukikausi on 1.3.-31.5.2021.

Kustannustuen kolmas hakukierros on alkanut 27.4. klo 9.00.

Hakuaika päättyy 23.6. klo 16.15. Haettavissa olevan tuen tukikausi on 1.11.2020–28.2.2021. Tukea haetaan Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta. Tältä sivulta löydät ohjeet tuen hakemiseen.

Valtiokonttorin webinaari 23.4.2021: Näin haet kustannustukea

Valtiokonttori järjestää kaikille avoimen ja maksuttoman webinaarin kustannustuesta 23.4. klo 12. Webinaarissa käydään läpi sekä kustannustuen sisältöä että sen hakemista.

Yrittäjien oikeus työmarkkinatukeen jatkuu 30.6.2021 asti.

Presidentti vahvisti lakimuutoksen 26.3.2021. Tukea voi saada, jos päätoiminen työskentely yrityksessä on päättynyt koronapandemian takia.

Kustannustuki 3 tulossa

Kustannustuen kolmatta kierrosta valmistellaan ja lakiesitys on parhaillaan eduskunnan käsiteltävä.

HS: Lapin kultaa etsimässä

Helsingin Sanomat julkaisi kattavan uutisen kaivosteollisuudesta ja Lapin kultaesiintymistä. Jutussa vieraillaan myös Sodankylässä. Lue juttu täältä!

Lapin Ruokapiste – alusta on avattu. Käy tutustumassa!

Lapin Ruokapiste on ammattikäyttöön tarkoitettu sähköinen alusta, joka tuo yhteen lappilaisen lähiruuan tuottajat, kuljettajat ja ostajat. Palvelu on tarkoitettu hakupalveluksi ammattilaisille, kuten raaka-aineita etsiville elintarvikeyrityksille, jalosteita etsiville ravintoloille, julkisille keittiöille ja kaupoille.

Innovaatioseteli-info yrittäjien aamukahveilla 4.3. (Peruttu)

Kiinnostaako 4000 euron tuki tuote- tai palvelukehitykseen? Tule aamukahveille kuulemaan Business Finlandin Innovaatiosetelistä!

YIT järjestää infotilaisuuden yrittäjille koskien Sodankylän monitoimikeskushanketta.

Monitoimikeskuksen sopimuskokonaisuuden arvo on noin 35 miljoonaa euroa, josta rakentamisen osuus on noin 20 miljoonaa euroa ja ylläpidon noin 15 miljoonaa euroa. Elinkaarimallin mukaisesti YIT vastaa muun muassa rakennuksen siivouksesta ja peruskorjauksista 20 vuoden palvelujakson ajan.

Yritysten kustannustuki (toinen hakukierros) – ohje sähköisen hakemuksen täyttämiseen.

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi COVID-19 -pandemian vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia tukikauteen (1.6.2020 – 31.10.2020) kohdistuvia palkka- ja muita kuluja. Yrityksen kokoa tai yhtiömuotoa ei ole rajattu, ratkaisevaa on toiminnan taloudellinen luonne. Myös liiketoimintaa harjoittavat säätiöt ja yhdistykset voivat saada kustannustukea. Kustannustukea myönnetään vain yhdistyksen/säätiön taloudelliseen toimintaan. Hakemus on tehty erittäin sekeäksi.

Vinkki: Business Lapin Facebook -sivut

Otathan seurantaan Facebook -sivumme, josta löydät uusimmat ajankohtaiset tiedotteemme.

Uuden kustannustuen haku avautuu 21.12.

Yritysten kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi, ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä vaikeasti sopeutettavista tukikauteen kohdistuvista palkka- ja muista kuluista. Hallituksen linjauksen mukaan tuen tarve ja määrä arvioidaan epidemian ja sen torjumisen aiheuttaman liikevaihdon äkillisen menetyksen perusteella.

Maksuton webinaari yrityksille: Yrityksen talouden tervehdyttämiskeinot koronakriisin keskellä.

Kuluva vuosi on ollut yrityksille monenlaisten kehitystoimien ja sopeutumisten aikaa, ja tätä tarvitaan edelleen. Nyt mietitään myös sitä, mitä taloudellisia tervehdyttämiskeinoja on käytettävissä, miten selvitä kassatilanteen heikentyessä ja kriisiytyessäkin.

Uusi kustannustuki tulossa

Kustannustuki yrityksille otetaan uudelleen käyttöön – lakiluonnos lausunnoille.

Yksinyrittäjien toimintatukihakemukset

Lomakausi lähestyy. Toimintatukihakemuksia käsitellään vielä to. 19.6. Seuraavan kerran hakemuksia käsitellään kunnanviraston heinäkuun lomakauden jälkeen eli 10.8.

Tietoa yrityksille Koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa

Kokoamme ajankohtaiset yrityksiin liittyvät Korona-asiat yhdelle sivulle.

Lapin veto- ja pitovoiman tilaisuudet huhtikuussa 2020.

Kaikille aiheesta kiinnostuneille, kaikkiin tilaisuuksiin on alla ilmoittautumislinkki sekä linkki Facebook-tapahtumaan.

Tapahtumat matkailutuotteiksi -hankkeen koulutukset

Tapahtumat matkailutuotteiksi -hanke järjestää koulutuksia yhdistyksille ja tapahtumanjärjestäjille tammi- ja helmikuun aikana.

Mainosta kunnan LED -tienvarsitauluissa, näkyvyys yli 2000 mainosta/vko.

LED-taulut sijaitsevat taajama-alueella nelostien reunassa. Eteläinen taulu on Jeesiönjoen sillan vieressä lähellä Kittiläntien risteystä. Pohjoinen taulu sijaitsee Ivalontiellä, K-Marketin pohjoispuolella.

Sodankylän kunta on käynnistänyt tapahtumamarkkinointikampanjan – tavoitteena 100 uutta tapahtumaa

Sodankylän kunta kampanjoi saadakseen 100 tapahtumaa tapahtumakalenteriin – ilmoittajien kesken arvotaan ilmainen mainospaikka uusissa LED-tauluissa

Lappilaisille pk-yrityksille apua rahoitusviidakkoon – uusi rahoitusopas julkaistu

Sole ko hakea! -rahoitusoppaaseen on koottu erilaisia rahoitusmahdollisuuksia, joilla voidaan tukea lappilaisten pk-yritysten kasvua ja kansainvälistymistä. Opas on suunnattu ensisijaisesti apu- ja perehdytysvälineeksi yrityskehittäjille sekä muille yritysten kanssa toimiville tahoille. Sen avulla välitetään tietoa erityisesti kansainvälisestä rahoituksesta koko Lapin alueen toimijoiden hyödynnettäväksi.

Yrittäjille maksutonta Instagram-koulutusta

Sodankylän kunta yhdessä somevaikuttaja Inari Fernandezin kanssa kutsuu alueen yrittäjät someiltaan, jossa saat perustietoa sosiaalisen median alkeista ja opit käyttämään Instagramia osana yrityksesi arkea!

Sodankylään yrittäjien oma Likiliike

Paikkakuntakohtaisen Likiliike -verkoston laajennus starttaa Sodankylästä

Rovaniemen Yrittäjät ry ja Sodankylän Yrittäjät ry ovat solmineet historiallisen yhteistyösopimuksen. Sodankylän Yrittäjät ry on päättänyt hyödyntää Rovaniemellä kehitettyä ja testattua Likiliike-toimintamallia, joka toimii yrittäjien kehittämis- ja markkinointialustana. Yhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuus sekä sodankyläläinen sovellus Likiliike-brändistä julkaistiin 10.10 Likiliikkeen Yhtiökokouksessa Rovaniemellä. Sopimuksen myötä käynnistyy Likiliikkeen maakunnallinen ja valtakunnallinen laajentuminen.

Oppisopimus -tilaisuus tulossa Ke. 2.10. klo 18:00 (aineisto ladattavissa täältä)

Yrittäjä, tule kuulemaan REDU:n oppisopimusasiaa. Joka vuosi noin 50.000 ihmistä Suomessa valitsee oppisopimuksen tavaksi kouluttautua. Tutkintovaihtoehtoja on yli 160 kpl ja oppisopimuksen minimikesto on 1 kk eli voidaan toteuttaa osatutkintojakin tarpeiden mukaan.

Maksuton verkkokauppakoulutus yrittäjille 9-10.10.2019

Elinkeinot & Kehitys Nordica järjestää verkkokauppakoulutuksen yrittäjille, joka on tarkoitettu kaikille verkkomyyntiä suunnitteleville yrittäjille. Koulutukseen osallistuminen on maksutonta.

Aika: 9-10.10. Molempina päivinä klo 9-16
Paikka: Kunnantalon valtuustosali, Piiskuntie 2, 99800 Ivalo

Haluatko olla mukana kehittämässä kulttuurireittiyhteistyötä?

Tervetuloa keskustelemaan Euroopan neuvoston (EN) kulttuurireittiyhteistyöstä Sodankylän kunnanvirastolle keskiviikkona 28.8.2019.

Liikennöitsijät! Open Arctic Maas -hanke vierailee Sodankylässä 26.6. klo 9-11

Ota ilmaiset hyödyt irti tulevasta uudesta digitaalisesta joukkoliikenteen aikataulu- ja reittioppaasta! Pohjois-Suomen harvaan asutulla alueella on monenlaisia haasteita liikkumiseen suhteen, kuten voimakas sesonkiluonteisuus, pitkät välimatkat ja rajallinen joukkoliikenteen tarjonta. Open Arctic MaaS pyrkii edistämään merkittävästi paikallisten ja matkailijoiden liikkumisen palveluita. Perusperiaatteena on yhteinen halu kehittää avointa liikkumisen palvelualustaa, joka on yhteensopiva älykkään liikenteen käytäntöjen kanssa myös maailmanlaajuisesti. Hankkeessa on mukana suuri joukko toimijoita, joiden lisäksi yhteistyötä tehdään laajan sidosryhmäverkoston kanssa.

Asunnon hakeminen onnistuu nyt myös sähköisesti

Asentopuulaakin uudet kotisivut on avattu. Kotisivuille päivittyy tärkeää tietoa asukkaille sekä asunnonhakijoille. Vapaita ja vapautumassa olevia asuntoja voit hakea sivustolla olevalla hakulomakkeella. Toivottavasti uusi sivusto miellyttää ja löydät tarvitsemasi tiedot sivustolta.

New Boliden Areena valmistuu. Elokuussa kuntalaisten käyttöön.

Elokuussa luistelemme ja pelaamme jääkiekkoa upouudessa jäähallissa. Tässä pari kuvaa jäähallista makusteltavaksi.

Kutsu lappilaisten elintarviketuottajien ja ravintoloiden edustajien tapaamiseen.

Haluaisitko myydä Lapissa tuottamiasi elintarvikkeita tai raaka-aineita ravintoloihin, mutta et tiedä miten ja minne? Haluaisitko ravintolaasi Lapissa tuotettuja raaka-aineita ja elintarvikkeita, mutta et tiedä keneltä ostaa?

Aika: Keskiviikko 24.4.2019 klo 16-19:00

Paikka: Hotelli Sodankylä, Unarintie 15, 99600 Sodankylä

Urakoitsijaksi Lapin suurhankkeisiin

Lapin koulutuskeskus REDU järjestää yrittäjille nelipäiväisen koulutuksen, josta saa eväitä ja ohjeistusta suurhankkeisiin osallistumiseen.

Finnveran rahoituspalvelut. Lataa uusinta tietoa täältä.

Finnvera täydentää rahoitusmarkkinoita ja auttaa suomalaisia luomaan uutta.

Kunnan elinkeinopuolen ja yrittäjäyhdistyksen seuraava tapaaminen Ke. 6.2. klo 8:00

Business Lapin tähtivierailut jatkuvat. Saamme tällä kertaa vieraaksemme Risto Koskiniemen, joka tulee kertomaan Finnveran rahoitusmahdollisuuksista. Tilaisuus pidetään tutussa vakiopaikassa eli Hotelli Sodankylän kabinetissa. Tervetuloa yrittäjät.

Uusi kevytyrittäjyyskurssi tulossa Sodankylään.

Ilmainen 12 päivän valmennus sisältää kahdeksan ryhmäpäivää (live/verkko). Ryhmäpäiviä kahdesti viikossa sovitusti (klo 9-15) sekä henkilökohtaiset keskustelut sovitusti. Valmennus sisältää tehtäviä, joita tehdään ryhmäpäivien välissä. Valmennus toteutetaan kuuden viikon aikana. HUOM! Saat valmennuksesta aktiivimallin vaatimat aktiivisuuspisteet.

TEM Toimialaraportit – Kaivosala

Työ- ja elinkeinoministeriön toimialaraportit on analyyttinen ja vuosittain päivitettävä julkaisusarja eri toimialojen liiketoiminnan tilanteista ja tulevaisuuden näkymistä Suomessa. Raportit ovat kunkin toimialan toimialapäällikön kokoamia.

Työelämä- ja koulutusmessut tulossa 23.1.2019

StartUppia -työelämä- ja koulutusmessut järjestetään ke 23.1.2019 klo 14-17.30 Lapin AMKissa, Jokiväylä 11.
Kohderyhmänä ovat Lapin 2. asteen, korkeakoulujen ja muut opiskelijat ohjaajineen. Kutsu lähtee myös mm. varuskuntiin sekä Ohjaamon ja TE-toimiston asiakkaille. Kaikki lappilaisesta koulutuksesta ja työmahdollisuuksista kiinnostuneet ovat tervetulleita!

Suomen Yrittäjäopistosta potkua yrityssuunnitelmiin

Onko sinulla upea liikeidea, jonka jalostamiseen kaipaat apua? Tai oletko jo aloittanut yritystoiminnan ja haluat kehittää sitä entisestään?

Alueellinen elintarvikelogistiikka -hankkeen terveisiä

Kysely elintarviketuottajille ja -jalostajille

Kunnan ja yrittäjäyhdistyksen seuraava säännöllinen tapaaminen Ma. 5.11. klo 18:00

Tähän maanantain tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Sodankylän yrittäjät, eivät pelkästään yrittäjäyhdistyksen jäsenet. Tervetuloa Hotelli Sodankylään.

Leader Pohjoisimman Lapin edustaja tulee puhumaan Leaderin yrityspuolen tukimahdollisuuksista ja sitä sivuten myös käynnissä olevasta "Parasta Pohjoiseen" -hankkeesta, joka kattaa myös Sodankylän alueen.

Lapin ja etenkin Sodankylän hyvä työllisyystilanne näkyy!

Lapin ELY-keskuksen alueella oli työttömiä 1640 vähemmän kuin vuotta aiemmin ja Sodankylän työttömyysluku 7,4% oli Lapin alhaisin.

Kasvata kilpailukykyäsi digipainotteisessa yrittäjävalmennuksessa.

Digipainotteinen yrittäjävalmennus alkaa oppisopimuskoulutuksena marraskuussa 2018. Koulutus toteutetaan Lapin koulutuskeskus REDUn ja Reddo Partners Oy:n asiantuntijakouluttajien yhteistyönä. Valmentajina toimivat Anne Liedes REDUsta sekä Jani Siivola ja Teija Mikkola Reddolta.

Yrityksen perustamispolku (suomi.fi)

Yrityksen perustamispolku auttaa sinua huomioimaan tiettyjä yrityksen perustamiseen liittyviä pakollisia asioita. Etenet perustamispolulla ohjatusti ja vastaat esimerkiksi tulevan yrityksesi yritysmuotoa, toimialaa ja rahoitusta koskeviin kysymyksiin. Saat vastaustesi perusteella tulokseksi muistilistan asioista, joihin on syytä kiinnittää huomiota tai jotka täytyy ehdottomasti hoitaa, kun perustat yritystä. Voit tulostaa muistilistan selaimesi tulostustoiminnolla.

Yrittäjätilaisuuksia tulossa julkisiin hankintoihin osallistumisesta 27.-28.8.2018.

Haluatko varmistaa menestyksesi julkisissa hankinnoissa? Kiinnostaako tarjoaminen yritysten yhteenliittymänä?

Käytännönläheisissä työpajoissa käydään esimerkkien avulla läpi hankintaprosessin keskeisimmät vaiheet ja saat konkreettisia ohjeita siihen, miten välttää tarjoajan tavallisimmat virheet.

Tilaisuuksien tarkempi ohjelma on ilmoittautumissivuilla.

Tilaisuudet ovat maksuttomia sisältäen kahvitarjoilun ja niihin järjestetään tarvittaessa maksuton kuljetus Sodankylän ja Kittilän välille.

Katso mitkä ovat ammattikoulujen himotuimmat alat 2018.

Kevään yhteishaussa ammatillisiin oppilaitoksiin valittiin yli 30 000 opiskelijaa. Katso mille aloille oli tiukin seula, minne valittiin tuhansia.

Boliden Kevitsa Mining Oy:stä Sodankylän uuden jäähallin pääyhteistyökumppani.

Sodankylän kunta ja Boliden Kevitsa Mining Oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jonka perusteella kaivosyhtiöstä tulee Sodankylän uuden jäähallin pääyhteistyökumppani seuraavaksi viideksi vuodeksi. Sopimuksen myötä yhtiö saa muun muassa nimetä jäähallin ja yhtiön logoja tulee näkymään myös hallin sisätiloissa.

Mikä on liiketoimintasuunnitelma ja miten se tehdään?

Liiketoimintasuunnitelma on kuin yrityksen käsikirja, joka päivittyy ja elää yrittäjyyden mukana. Liiketoimintasuunnitelman tarkoituksena on kuvata businessmallisi, yrityksen toimintatavat ja tavoitteet sekä tulevaisuuden kasvuhaaveet mahdollisimman selkeästi.

Kevytyrittäjyysvalmennusta tulossa.

Kiinnostaako kevytyrittäjyys? Kevytyrittäjyysvalmennuksissa voit kartoittaa konkreettisesti eri työ- ja ansaintamahdollisuudet ja eri keinot ansaita yrittäjämäisesti.

Liikkuvan teurastamon toimintaedellytykset -esiselvityshankkeen loppuraportti nyt saatavilla.

Hankkeen tavoitteena oli selvittää, onko liikkuvalla teurastamotoiminnalla kannattavan toiminnan edellytyksiä Lapin ja Koillismaan alueella.

Lapin suhdannekatsaus 2018 on ilmestynyt.

Lapin suhdannekuva 2017 oli läpi vuoden vahvan positiivinen. Liikevaihto kasvoi kaikilla toimialoilla.

EU:n uusi tietosuoja-asetus – yrittäjätilaisuus Sodankylässä 2.5.2018

EU:n tietosuoja-asetus astuu voimaan toukokuussa. Uusi asetus tuo mukanaan useita muutoksia henkilötietojen käsittelyä koskevaan sääntelyyn. Asetusta on sovellettava 25.5.2018 alkaen. Tule kuulemaan mitä tietosuoja-asetus tarkoittaa yrityksille ja miten siihen tulee varautua! Tilaisuus järjestetään saman sisältöisenä Kittilässä ja Sodankylässä. Valitse ilmoittautumisen yhteydessä kumpaan tilaisuuksista osallistut!

Millainen on yrittäjien Sodankylä vuonna 2025?

KUTSU SODANKYLÄN YRITTÄJILLE. Kuntastrategiatyö on käynnistynyt. Sodankylän tulevaisuutta suunnitellaan kevään 2018 aikana. Kuinka yritykset näkyvät ja pärjäävät Sodankylässä vuonna 2025? Tervetuloa yrittäjien kuulemistilaisuuteen kunnanvirastolle keskiviikkona 25.4. klo 18-20:00. Ilmoittautumiset 20.4. mennessä Mikalle (mika.uusitalo(at)sodankyla.fi)

Liikkuva teurastamo -selvityshankkeen loppuseminaari ammattilaisille.

Businesslapin biotalousasiantuntijat sekä elinkeinokoordinaattori mukana Louen Lähilihapäivässä 23.3. Hankkeessa mukana myös Sodankylän kunta.

Tervetuloa lihankasvattajat sekä ostajat!

Kunnan kesätyöt ja -seteli nyt haussa!

Kunnan kesätöiden ja kesätyöseteleiden hakuaika on 12.3. – 6.4.2018 klo 14.00 mennessä.
Sodankyläläiset vuosina 1998 – 2002 syntyneet nuoret, jotka eivät kuulu työttömyysturvan piiriin, voivat hakea kunnan järjestämiin kesätöihin.

Lappilainen yrittäjä – tule mukaan Kasvun savottaan!

Kasvun savotta on käytännönläheinen tapa tukea kasvuhalukkaita yrittäjiä ja yrityksiä. Kyseessä on yhteisohjelma Lapin alueellisten kehittämisyhtiöiden sekä Rovaniemen Kehitys Oy:n kanssa. Kiertue lähtee liikkeelle viikolla 11 eli 12.3. alkaen Kemistä ja se päättyy 23.3. Rovaniemelle. Alla tarkempi aikataulu.

Elintarviketalo-konseptin loppuraportti nyt saatavilla!

Elintarviketalo alueellisen ruoantuotannon edistämiseksi Lapissa -hankkeessa laadittiin konsepti elintarviketiloista, joissa voi toimia useita eri tuotantoalojen toimijoita.

Kevitsan kaivokselle suurinvestointi Sodankylässä – laajennusurakka tuo jopa satoja työpaikkoja!

Ruotsalainen kaivosjätti Boliden kiihdyttää Kevitsan kaivoksen tuotantoa. Sodankylään kaivoksen rikastamolle rakennetaan neljäs valtava malmimylly. Laajennus maksaa 80 miljoonaa euroa.

Kunnan elinkeinotoimen aamukahvitapaaminen 14.2.

Sodankylän kunnan elinkeinotoimen ja Sodankylän yrittäjien jokakuinen tapaaminen seraavan kerran 14.2. klo 8:00.

Vuoden liikuntapaikkateko Sodankylään.

Vuoden liikuntapaikkatekona palkittiin Sodankylän kunnan jäähalli.

Arktinen biotalous -tilaisuus Lapissa

Eviran maakuntakierros Lapissa 5.2. ja 6.2.2018