Ravintolat raaka-aineiden ostajina -asiakaskartoitusraportti

Julkaistu 21.01.2019  |  Ajankohtaista

Alueellinen elintarvikelogistiikka ‐hankkeen asiakaskartoituksessa selvitettiin Kittilän ja Sodankylän ja lähialueen ravintoloiden mahdollisuuksia käyttää paikallisia raaka-aineita ja elintarvikkeita toiminnassaan. Samalla tiedusteltiin, mitä tulisi ottaa huomioon logistisen järjestelmän/sähköisen tilaus/toimitusjärjestelmän suunnittelussa ravintoloiden näkökulmasta. 

Alueellinen elintarvikelogistiikka ‐hanke etenee asteittain.

Vuonna 2018 selvitettiin mm. Kittilän ja Sodankylän alueen ravintoloiden mahdollisuuksia käyttää paikallisia raaka-aineita ja elintarvikkeita toiminnassaan.

 Samalla tiedusteltiin, mitä tulisi ottaa huomioon sellaisen logistisen järjestelmän sekä sähköisen tilaus- ja toimitusjärjestelmän suunnittelussa ravintoloiden näkökulmasta, jolla hajanaisten tuotanto- ja jalostusvirtojen kustannustehokas yhdistäminen olisi mahdollista ja joka tuottaisi myös ravintoloille lisäarvoa. Sähköisen järjestelmän malli ja siihen liittyvien parametrien tunnistaminen tarkentuvat vuoden 2019 aikana. Tarkoituksena on selvittää minkälainen malli tuottaa parhaiten tietoa lähellä tuotettujen elintarvikkeiden ja jalosteiden osto-, myynti- ja jakelutoiminnan kehittämiseen toivotulla tavalla. 

 Tuottajien ja ostajien ei kuitenkaan tarvitse odotella hankkeen tuloksia vuoden 2019 loppuun asti – tammikuun aikana laitetaan Sodankylän ja Kittilän alueen ravintoloille ja julkisista elintarvikehankinnoista vastaaville lista niistä paikallisista lähiruokatuotteista ja -tuottajista, jotka ovat itsensä listoille ilmoittaneet.

Joten Tuottaja, mikäli haluatte lisätä tuotteidenne myyntiä – tai Ravintola, mikäli haluatte lisätä paikallisten tuotteiden osuutta – laittakaa vaikka heti viestiä krista.stauffer(at)businesslappi.fi, niin lisätään Teidät listoille!  😊

Lataa raportti TÄSTÄ.