Oppisopimus -tilaisuus tulossa Ke. 2.10. klo 18:00 (aineisto ladattavissa täältä)

Yrittäjä, tule kuulemaan REDU:n oppisopimusasiaa. Joka vuosi noin 50.000 ihmistä Suomessa valitsee oppisopimuksen tavaksi kouluttautua. Tutkintovaihtoehtoja on yli 160 kpl ja oppisopimuksen minimikesto on 1 kk eli voidaan toteuttaa osatutkintojakin tarpeiden mukaan.

Julkaistu 27.09.2019  |  Ajankohtaista

Tässä vielä REDU:n esitysmateriaalit ladattavaksi omaan käyttöön:

Oppisopimusinfo 2019
Oppisopimus vai koulutussopimus

Paikka: Hotelli Sodankylä, kabinetti
Aika: Ke. 2.10. klo 18:00 – 19:30
Järjestäjä: Sodankylän kunnan elinkeinotoimi, Sodankylän Yrittäjät ry, Lapin koulutuskeskus REDU.

Tilaisuudessa on esitelmöimässä REDU:n oppisopimuskoulutusten asiakkuusvastaava.

Oppisopimuksella voi suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon. Oppisopimuksella suoritettu tutkinto antaa saman jatko-opintokelpoisuuden kuin ammattiopisto tai lukio sekä saman ammattipätevyyden kuin ammattiopisto. Oppisopimuksessa opiskellaan oppilaitoksessa, tehdään työtä työpaikalla, saadaan palkkaa ja kerrytetään työkokemusta.

Sodankylässä on tällä hetkellä 150 henkilöä oppisopimuksessa ja 45 eri tutkinnolle. Työaika alan tes:in mukainen tai vähintään 25 h / vk. Osa-aikainen työntekijä voi hakea soviteltua päivärahaa. Koeaika alan tes:in mukainen, esim. 4 kk. Maksimissaan puolet oppiajasta.

Oppisopimuksen pohjalla määräaikainen / toistaiseksi voimassa oleva työsopimus. Oppisopimus voi alkaa silloin, kun työt alkavat. Oppisopimuksia tehdään kuukausittain, kiireisimmät ajat perinteisesti on syksy ja alkuvuosi. Esimerkiksi kesätyöpaikka voi johtaa oppisopimuskoulutukseen.

Yrittäjän oppisopimuskoulutuksessa yrittäjä kehittää yrittäjyysvalmiuksiaan tai omaan alaansa liittyvää. Mentorina / työpaikkaohjaajana toimii toinen yrittäjä.

Oppisopimusopiskelun voi aloittaa heti peruskoulun jälkeen, mutta se voi olla ajankohtainen missä vaiheessa elämää tahansa. Esimerkiksi lukion jälkeen tai lisäkouluttautuessa aikuisena. Oppisopimusopiskelu vaatii hyvää motivaatiota, innostuneisuutta ja itsenäisiä opiskelutaitoja. Se sopii tekijätyypeille.

Alaikäisillä tietyt alat voivat aiheuttaa rajoitteita työskentelylle. Mm. kuljettajakoulutukset.

 

Oppisopimus -tilaisuus tulossa Ke. 2.10. klo 18:00 - Businesslappi