Lapin Ruokapiste – alusta on avattu. Käy tutustumassa!

Lapin Ruokapiste on ammattikäyttöön tarkoitettu sähköinen alusta, joka tuo yhteen lappilaisen lähiruuan tuottajat, kuljettajat ja ostajat. Palvelu on tarkoitettu hakupalveluksi ammattilaisille, kuten raaka-aineita etsiville elintarvikeyrityksille, jalosteita etsiville ravintoloille, julkisille keittiöille ja kaupoille.

Julkaistu 18.02.2021  |  Ajankohtaista

Alustaa esittelevä video löytyy lapinruokapiste.fi –palvelun etusivulta. Alusta on toteutettu Alueellinen elintarvikelogistiikka –hankkeen toimesta. Palveluun voi syöttää tietonsa yrityksenä toimiva tuottaja tai luonnontuotteita ja marjoja myyvä yksityishenkilö. Ravintolan edustaja tai muu lähiruuan kaupallisesta hyödyntämisestä kiinnostunut yritys voi kirjautua sisään löytääkseen kiinnostavat tuotteet.

Alustalla ei tehdä kauppaa, vaan ostaja löytää sieltä yhteystiedot tarkemman neuvottelun aloittamiseksi. Kaupankäynti ja myös tuotteiden toimitukset tapahtuvat myyjän ja ostajan välillä heidän parhaaksi katsomallaan ja sopimallaan tavalla.

Palvelusta löytyy jo parinkymmenen Lapin lähiruokatuottajan yhteystiedot sekä myynnissä olevia lähiruokatuotteita ja raaka-aineita. Lähiruokatuottajien tiedot täydentyvät koko ajan. 

Lapin ruokapiste.fi –alusta on toteutettu Sodankylän kunnan hallinnoimassa Alueellinen elintarvikelogistiikka –hankkeessa. Kittilän kunnan elinkeinotoimi Kideve Elinkeinopalvelut vastaa palvelun ylläpidosta sen markkinoinnista ja käyttöopastuksesta jatkossa.