HS: Lapin kultaa etsimässä

Helsingin Sanomat julkaisi kattavan uutisen kaivosteollisuudesta ja Lapin kultaesiintymistä. Jutussa vieraillaan myös Sodankylässä. Lue juttu täältä!

Julkaistu 23.02.2021  |  Ajankohtaista

”Maailmassa on merkittäviä vihreäkivivyöhykkeitä, joissa esiintyy kultaa, ja yksi niistä on Lapissa.” Näin alkaa Helsingin Sanomien julkaisema Lapin kultaa etsimässä -uutinen, jonka julkaisuun saimme luvan. Kattavassa jutussa vieraillaan myös Sodankylässä ja kerrotaan muun muassa Ikkarissa tehtävästä malminetsinnästä.

Lue Helsingin Sanomien juttu alla olevasta linkistä. Linkki avaa pdf-tiedoston.

Lapin kultaa etsimässä -juttu HS 21.2.2021
Helsingin Sanomat 21.2.2021. Lapin kultaa etsimässä. Teksti: Petri Sajari HS. Kuvat: Jukka Gröndahl HS. 

Tiesitkö! Sodankylän kunnan kehittämispalveluissa on loppusuoralla kaksi kaivoshanketta. Paikallisesti kestävää kaivostoimintaa -hankkeessa on mallinnettu ja luotu alueellinen laajennettu kestävän kaivostoiminnan klusteri. Klusterissa keskeisinä osa-alueina ovat paikallinen palvelukeskus, kaivannaisalan kehittämiseen liittyvä verkostoituminen, työntekijöiden koulutus ja kurssitus, kestävän kaivostoiminnan verkottuminen sekä kaivostoiminnan alueellinen vaikuttaminen. Malminetsinnän ja pienkaivostoiminnan esiselvitys -hankkeessa valmisteltu ja testattu yhteistä toimintamallia palvelemaan malminetsintää ja pienkaivostoimintaa Lapisssa. Molemmat hankkeet ovat Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hankkeita ja tuki on saatu Lapin liitolta. 

HS: Lapin kultaa etsimässä - Businesslappi

Lapin kultaa etsimässä -juttu Helsingin Sanomissa 21.2.2021. Teksti: Petri Sajari HS. Kuvat: Jukka Gröndahl HS.