Boliden Kevitsa Mining Oy:stä Sodankylän uuden jäähallin pääyhteistyökumppani.

Sodankylän kunta ja Boliden Kevitsa Mining Oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jonka perusteella kaivosyhtiöstä tulee Sodankylän uuden jäähallin pääyhteistyökumppani seuraavaksi viideksi vuodeksi. Sopimuksen myötä yhtiö saa muun muassa nimetä jäähallin ja yhtiön logoja tulee näkymään myös hallin sisätiloissa.

Julkaistu 18.06.2018  |  Ajankohtaista

”Yhtiömme kiittää Sodankylän kuntaa mahdollisuudesta tukea paikallista urheilutoimintaa ja samalla kannustaa omaa henkilöstöään perheineen harrastamaan jääliikuntaa. Jäähallihanke tuo mukanaan hyvän pohjan paikallisten seurojen juniorityölle ja sitä kautta menestykselle tulevaisuudessakin. Yhteistyösopimus tarkoittaa meille myös näkyvyyttä kotikunnassa ja tahtotilaa rakentaa houkutteleva kaivoskunta parantamalla viihtyvyyttä.”, toteaa Kevitsan kaivoksen johtaja Peter Bergman.

Valtuusto edellytti yhteistyömahdollisuuksien selvittämistä
Sodankylän kunnanvaltuusto edellytti, että jäähallin toimintaan etsitään yksityisrahoitusta. Kun yhteistyökumppania lähdettiin etsimään, oli paikallinen suuri kaivosyhtiö luonnollinen vaihtoehto. Yhteistyön kehittäminen vastasi molempien organisaatioiden tavoitteisiin ja sopimus syntyi rakentavasti neuvotellen. ”Lisäksi kaivosyhtiön johtaja on tunnettu jääkiekon ystävä”, kertoo Sodankylän kunnan elinkeinokoordinaattori Mika Uusitalo, joka vastasi yhteistyösopimuksen neuvottelemisesta.

”Sodankylän kunta kiittää yhtiötä tuesta ja halusta olla mukana kehittämässä paikkakunnan junioriliikuntatyötä”, kertoo Sodankylän kunnanjohtaja Viljo Pesonen. 

Kuvassa vasemmalta lukien:
Jarno Mäkinen, Mika Uusitalo, Jari Kujala, Risto Varis, Viljo Pesonen, Virva Vennola